

Opskrift på italiensk kirsebær gelato, nok til ca. ½ liter is.
Ingredienser
Opskrift
Mixet opvarmes under omrøring til 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Herefter køles is mixet, f.eks. i vandbad med rindende koldt vand, ned til ca 40°, og kan med fordel stilles i køleskabet til efterkøling. Når is mixet er nedkølet fyldes den i ismaskinen og selve frysningen tager 30-40 min.
Da vores amarena smag er en ripple, kan den bruges på flere måder:
1. Den klassiske ripple: Efter frysning fordeles kirsebær og sirup ud i isen. Lad evt. isen stå i fryseren en halv times tid først.
2. Som smagsvariant: Kirsebær og sirup hældes lidt af gangen i maskinen imens den kører. Isen skal have fået en lidt fast struktur først.
3. Som decor: Kirsebær og sirup fordeles ovenpå isen som pynt, eller bruges som topping.
Gelatos med ripples skal helst i fryseren i nogle timer før servering.