

Opskrift på italiensk lakrids is.
Ingredienser
Opskrift
Lakridspulveret blandes sammen med sukkeret inden opvarmning, og is mixet blandes. Mixet opvarmes under omrøring til ca 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Herefter køles is mixet evt. i vandbad med rindende koldt vand ned til ca 40°, og kan med fordel stilles i køleskabet til efterkøling, inden is mixet puttes i ismaskinen. Mixet fyldes i ismaskinen og selve frysningen tager 20-30 min.
Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere.
Ønsker man en fedt fattig is, skiftes mængden af fløde ud med sødmælk. Dette giver en is med en fedt% på 2,8% per 100 g, men også iskrystaller og mindre cremet konsistens.
Lakridsgranulat kan købes her. - Kan bruges som lakridspulveret. Tilsættes granulaten senere i opskriften, bliver smagsoplevelsen anderledes.