stracciatella - Is opskrift

Opskriften på den italienske gelato is kaldet Stracciatella, nok til over ½ liter is.

stracciatella
search
  • stracciatella

Ingredienser

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Gelatobase
55 g
Fløde 38%
65 ml
Smag
Chokoladestykker efter eget ønske. (Kan tilføres: 5 g vaniglia smag)

Opskrift

Mixet opvarmes under omrøring til 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Herefter køles is mixet evt. i vandbad med rindende koldt vand ned til omkring 40°, og kan med fordel stilles i køleskabet til efterkøling, inden is mixet puttes i ismaskinen. Mixet fyldes i ismaskinen og selve frysningen tager 30-40 min. Har ismaskinen en lille låge i toppen, hældes chokoladestykkerne i når isen begynder at blive lidt fast. Ellers masseres de ind i isen, når frysningen er færdig. 
Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere.

Ønsker man en fedt fattig is, skiftes mængden af fløde ud med sødmælk. Dette giver en is med en fedt% på 2,8% per 100 g, men med nogle iskrystaller.