Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og menta verde, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
Hak 25 g chokolade, og hæld det isen når den begynder at være solid.
Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
Opskrift på italiensk mynte is med chokolade.
We use third-party cookies to enhance your browsing experience, analyze site traffic and personalize content, ads. Learn more.