Crunchy peanutbutter gelato
Opskrift på en gelato med crunchy peanutbutter og vafler.
Ingredienser
- Sødmælk
- 330 ml
- Sukker
- 50 G
- Gelatobase
- 55 G
- Fløde 38%
- 60 ml
- Smag
- 40 G crunchy peanutbutter og ca. 4 vafler
- Vafler
- 50 g
Opskrift
- Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobaseog peanutbutter, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
- Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
- Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
- Hak vaflerne grundigt, og kom dem i ismaskinen når isen er begyndt at være solid.
- Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
- Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
- De fleste vafler kan bruges, men neutral, chokolade eller hasselnød virker bedst.