Opskrift på en gelato med crunchy peanutbutter og vafler.
search
Ingredienser
Sødmælk
330 ml
Sukker
50 G
Gelatobase
55 G
Fløde 38%
60 ml
Smag
40 G crunchy peanutbutter og ca. 4 vafler
Vafler
50 g
Opskrift
Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobaseog peanutbutter, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
Hak vaflerne grundigt, og kom dem i ismaskinen når isen er begyndt at være solid.
Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
De fleste vafler kan bruges, men neutral, chokolade eller hasselnød virker bedst.
Opskrift på en gelato med crunchy peanutbutter og vafler.