Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker og gelatobase, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
Når ismixet er nedkølet tilsættes hindbærpastaen, bland godt så smagen er fordelt.
Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
Tilsæt chokolade(Smeltet, men ikke varmt) eller andet ekstra tilbehør direkte ned i ismaskinen, når isen begynder at blive fast.