Torroncino, white chocolate crunch
Opskrift på en gelato med Italiensk Torrone og knasende hvid chokolade.
Ingredienser
- Sødmælk
- 330 ml
- Sukker
- 50 g
- Gelatobase
- 55 g
- Fløde 38%
- 65 ml
- Smag
- 75 gram torroncino + 40 gram hvid smeltechokolade.
Opskrift
- Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og 65 g torroncino, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
- Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
- Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
- Sæt 40 gram hvid chokolade til at smelte i vandbad ved middel varme. Bland 10 g torroncino i den smeltede chokolade og bland det så godt du kan.
- Når isen begynder at blive fast tilsættes det hvide chokolade lidt efter lidt.
- Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
- Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
- Hvid chokolade kan være svært at smelte ved lav varme. Det behøver dog heller ikke blive helt flydende, men bare smeltet nok til at kunne blandes med torroncino.