bacio
  • bacio

bacio - is opskrift

Opskrift på den italienske gelato is kaldet bacio, nok til over ½ liter is.

Sødmælk
360 ml
Sukker
50 g
Basis mix
55 g
Fløde 38%
40 ml
Smag
Nocciola: 15 g og Cioccolato/chokoladepulver: 10 g

Smagen blandes i mixen inden opvarmning og opvarmes under omrøring til 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Herefter køles mixen evt. i vandbad med rindende koldt vand ned til omkring 40°, og kan med fordel stilles i køleskabet til efterkøling, inden mixen puttes i ismaskinen. Mixen fyldes i ismaskinen og selve frysningen tager 30-40 min.
Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere.

Ønsker man en fedt fattig is, skiftes mængden af fløde ud med sødmælk. Dette giver en is med en fedt% på 2,8% per 100 g, men med nogle iskrystaller og mindre cremethed.