Menta-Chokolade

Opskrift på italiensk mynte is med chokolade.

Menta-Chokolade

Sødmælk
340 ml
Sukker
50 g
Gelatobase
55 g
Fløde 38%
60 ml
Smag
10-15 g menta og 25g hakket chokolade
  1. Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og menta verde, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
  2. Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
  3. Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
  4. Hak 25 g chokolade, og hæld det isen når den begynder at være solid. 
  • Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
  • Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.