Kokos - is opskrift
  • Kokos - is opskrift

Kokos - is opskrift

Opskrift på en kokos gelato, nok til lidt over ½ liter is.

Sødmælk
200 ml
Sukker
50 g
Basis mix
50 g
Fløde 38%
60 ml
Smag
150 ml kokosmælk

Afvej i en gryde 200g mælk, 60g fløde, 50g sukker, 50g Mælkebase C-160 og 150g kokosmælk.

Mixen opvarmes under omrøring til 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig.

Herefter køles ismixet i vandbad med rindende koldt vand ned til omkring 40° og stilles i køleskab.

Efter en times tid er mixen kølet godt ned, den piskes let op og fyldes i ismaskinen og selve frysningen tager 30-40 min.

Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere brug.

Ønsker man en fedt fattig is, skiftes mængden af fløde ud med sødmælk. Dette giver en is med en fedt% på 2,8% per 100 g, men dog også få iskrystaller.