Rom og rosiner i mørk chokolade
  • Rom og rosiner i mørk chokolade

Rom og rosiner i mørk chokolade gelato

Opskrift på en mørk chokolade gelato med rom og rosiner, nok til lidt over ½ liter is.

Sødmælk
340 ml
Sukker
50 g
Basis mix
55 g
Fløde 38%
60 ml
Smag
10 ml Cioccolato nero eller 15 g chokoladepulver, 25 ml mørk lageret rom og 20 g rosiner

Hæld alle ingredienserne undtagen rommen i en gryde og opvarm blandingen under omrøring til 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Herefter køles is mixet evt. i vandbad med rindende koldt vand ned til omkring 40°, og kan med fordel stilles i køleskabet til efterkøling, inden is mixet puttes i ismaskinen. Når mixet er nedkølet tilsættes rommen, og der røres lidt i blandingen. Mixet fyldes derefter i ismaskinen og selve frysningen tager typisk 30-40 min.
Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere.

Ønsker man rosiner der smager af rom, lægges rosinerne i rommen og skal trække i over en uge. Rom og rosiner tilsættes i denne version, når mixet er nedkølet.