liquirizia2
  • liquirizia2

Lakrids med hvid chokolade gelato

Opskrift på italiensk lakrids is.

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Basis mix
55 g
Fløde 38%
65 ml
Smag
5-10 g rent lakridspulver eller granulat.
50 g hakket hvid chokolade

Lakridspulveret blandes sammen med sukkeret inden opvarmning, og is mixet blandes. Mixet opvarmes under omrøring til 90°C således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Varmen slukkes og den hvide chokolade tilsættes, der røres rundt indtil chokolade stykkerne er opløst. Herefter køles is mixet evt. i vandbad med rindende koldt vand ned til omkring 40°C, og kan med fordel stilles i køleskabet til efterkøling, inden is mixet puttes i ismaskinen. Mixet fyldes i ismaskinen og selve frysningen tager 20-30 min.
Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere.

Ønsker man en fedt fattig is, skiftes mængden af fløde ud med sødmælk. Dette giver en is med en fedt% på 2,8% per 100 g.

Lakridsgranulat kan købes her. - Kan bruges som lakridspulveret, men hvis man tilsætter granulaten senere vil smagsoplevelsen ændre sig markant.