Lakrids med hvid chokolade gelato

Opskrift på italiensk lakrids is, med hvid chokolade.

liquirizia2
  • liquirizia2

Lakrids med hvid chokolade gelato

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Gelatobase
55 g
Fløde 38%
65 ml
Smag
5-10 g rent lakridspulver eller granulat.
50 g hakket hvid chokolade
  1. Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og lakridsgranulat, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
  2. Sluk for varmen og tilsæt den hvide chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er opløst.
  3. Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
  4. Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
  • Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
  • Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
  • Tilsæt chokolade(Smeltet, men ikke varmt) eller andet ekstra tilbehør direkte ned i ismaskinen, når isen begynder at blive fast. 

Lakridsgranulat kan købes her. - Kan bruges som lakridspulveret, men hvis man tilsætter granulaten senere vil smagsoplevelsen ændre sig markant.