Peanutbutter og Kakao nibs

Opskrift på en gelato med peanutbutter og kakao nibs

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 G
Basis mix
55 G
Fløde 38%
65 ml
Smag
40 G peanutbutter og 10 G kakao nibs

Kom de 10 gram kakao nibs i en morter, og knus dem i nogle minutter. Dette gøres for at få noget af kakao smagen ud i isen. Efter nogle minutter har man lidt kakao pulver og kakao nibs i morteren, som kan kommes i is mixet fra start. Peanutbutteren blandes derefter også i mixet, og det hele opvarmes under omrøring til 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Herefter køles blandingen, evt. i vandbad med rindende koldt vand ned til omkring 40°, og kan med fordel stilles i køleskabet til efterkøling, inden is mixet puttes i ismaskinen. Når mixet fyldes i ismaskinen tager frysningen ca. 30-40 min.

Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere.