Crunchy peanutbutter gelato

Opskrift på en gelato med crunchy peanutbutter og vafler.

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 G
Basis mix
55 G
Fløde 38%
60 ml
Smag
40 G crunchy peanutbutter og ca. 4 vafler

Peanutbutteren blandes i is mixet, og det hele opvarmes under omrøring til 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Herefter køles blandingen, evt. i vandbad med rindende koldt vand ned til omkring 40°, og kan med fordel stilles i køleskabet til efterkøling, inden is mixet puttes i ismaskinen. Når mixet fyldes i ismaskinen tager frysningen ca. 30-40 min. Vaflerne knuses eller hakkes grundigt, og kommes i ismaskinen lidt efter isen er begyndt at blive solid.

Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere.

De fleste vafler kan bruges, men neutral, chokolade eller hasselnød virker bedst.