Crunchy peanutbutter gelato

Opskrift på en gelato med crunchy peanutbutter og vafler.

Crunchy peanutbutter gelato

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 G
Gelatobase
55 G
Fløde 38%
60 ml
Smag
40 G crunchy peanutbutter og ca. 4 vafler
Vafler
50 g
  1. Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobaseog peanutbutter, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
  2. Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
  3. Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
  4. Hak vaflerne grundigt, og kom dem i ismaskinen når isen er begyndt at være solid. 
  • Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
  • Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
  • De fleste vafler kan bruges, men neutral, chokolade eller hasselnød virker bedst.