Lampone gelato

Opskrift på italiensk hindbær gelato.

Lampone gelato

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Gelatobase
55 g
Fløde 38%
65 ml
Smag
25-35 g
  1. Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker og gelatobase, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
  2. Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
  3. Når ismixet er nedkølet tilsættes hindbærpastaen, bland godt så smagen er fordelt.
  4. Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
  • Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
  • Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
  • Tilsæt chokolade(Smeltet, men ikke varmt) eller andet ekstra tilbehør direkte ned i ismaskinen, når isen begynder at blive fast. 

Smagen kan købes her.