Gelato Torrone

Opskrift på en gelato med Italiensk Torrone.

Gelato Torrone

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Gelatobase
55 g
Fløde 38%
65 ml
Smag
45 g før opvarmning, 30 gram under frysning.
  1. Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og 45 g torroncino, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
  2. Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
  3. Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
  4. Når isen begynder at blive fast tilsættes 30 g torroncino lidt efter lidt. Dette giver dejlig knasende torroncinostykker i den færdige is. 
  • Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
  • Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
  • Tilsæt chokolade(Smeltet, men ikke varmt) eller andet ekstra tilbehør direkte ned i ismaskinen, når isen begynder at blive fast. 

Smagen kan købes her.