Torroncino, white chocolate crunch

Opskrift på en gelato med Italiensk Torrone og knasende hvid chokolade.

Torroncino, white chocolate crunch

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Gelatobase
55 g
Fløde 38%
65 ml
Smag
75 gram torroncino + 40 gram hvid smeltechokolade.
  1. Bland ismixet; sødmælk, fløde, sukker, gelatobase og 65 g torroncino, i en gryde og opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren får bundet vand og olie optimalt, og stabilisatorerne bliver helt opløst.
  2. Herefter køles ismixet til omkring 40° - F.eks. i vandbad med rindende koldt vand, eller blot ved et åbent vindue og omrøring over tid.
  3. Ismixet kan køres i ismaskinen lige efter nedkøling, men det bedste resultat opnåes, ved at have mixet i køleskabet natten over.
  4. Sæt 40 gram hvid chokolade til at smelte i vandbad ved middel varme. Bland 10 g torroncino i den smeltede chokolade og bland det så godt du kan. 
  5. Når isen begynder at blive fast tilsættes det hvide chokolade lidt efter lidt
  • Frys ismixet når det er koldt, og lad ismaskinen køre til den begynder at kæmpe imod.
  • Det bedste resultat fåes, hvis man putter isen i fryseren i nogle timer inden servering.
  • Hvid chokolade kan være svært at smelte ved lav varme. Det behøver dog heller ikke blive helt flydende, men bare smeltet nok til at kunne blandes med torroncino.

Smagen kan købes her.