Torroncino - white chocolate crunch

Opskrift på en gelato med Italiensk Torrone og knasende hvid chokolade.

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Basis mix
55 g
Fløde 38%
65 ml
Smag
75 gram torroncino + 40 gram hvid smeltechokolade.

Sæt 40 gram hvid chokolade til at smelte i vandbad ved middel varme.

Bland alle ingredienserne undtagen de sidste 10 gram torroncino. Opvarm under omrøring til 90° således at emulgatoren er opløst og funktionsdygtig. Herefter køles is mixet ned til omkring 40°. Mixet kan sættes i køleskabet til senere, eller hældes direkte i ismaskinen, selve frysningen tager 30-45 min.

Bland de sidste 10 gram torroncino i den smeltede hvide chokolade, bland det så godt du kan med en teske, og sluk for varmen.
Når ismaskinen næsten er færdig(den kæmper med omrøringen), tilsættes den hvide chokolade blanding lidt efter lidt. Lad ismaskinen blande lidt tid bagefter.

Isen kan enten spises direkte eller fryses ned til senere.

!!! - Hvid chokolade kan være svært at smelte ved lav varme. Det behøver dog heller ikke blive helt flydende, men bare smeltet nok til at kunne blandes med torroncino. - !!!

Smagen kan købes her.