Bløde saltkarameller - Fudge

En opskrift på bløde saltkarameller, også kaldt fudge.

Sukker
150 gram
Smag
25 gram Caramello salato
Sødet kondenseret mælk
ca. 400 gram
Vanillina
2 knivspidser
Smør
100 gram

Lækker saltkaramel fudge, som går godt til Gelato, men også kan nydes som er.
Den bløde krystal struktur fryser bedre end hårde saltkarameller, og det anbefales derfor at bruge fudge til frysning, så man ikke ender hos tandlægen.

  1. Bland ingredienserne i en gryde, opvarm ved lav til middel varme under omrøring.
  2. Fudgen er færdig når den bliver tyk og begynder at slippe bunden af gryden.
    - Fudgen kan godt holde til at brænde lidt på.
  3. Dæk et ildfast fad med bagepapir, og held den flydende fudge deri. Fordel rundt i fadet.
  4. Lad stå ude i 1-2 timer, eller put i køleskabet i 1 times tid. Herefter kan fudgen vendes ud på et skærebræt, og skæres i stykker. Er karamellerne klistrede, kan de vendes i flormelis.

Jeg foreslår at hakke halvdelen til lidt grove stykker, som kan bruges i gelato med det samme eller gemmes i køleskabet til senere. Den anden halvdel skæres i karameller, rulles i flormelis og kan serveres som konfekt.

Man kan også hælde den anden halvdel på en pande, som ved lav-middel varme karamellisere fudgen til en lidt hårdere saltkaramel. Saltkaramellerne behandles derefter på samme måde, men skal skæres ud til tidligere.