Amarena Marcipan

Amarena marcipan til konfekt og kager.

Smag
20 gram Amarena kirsebær sirup, gerne med lidt stykker i.
Flormelis
50 gram
Marcipan 63%
100 gram
Farve
Bland en naturlig rød og en naturlig blå farve, for at få en flot lilla.

Lækker marcipan med amarena kirsebær sirup og stykker, frisk og frugtig. Kan bruges som marcipan overtræk til konditor kager eller som konfekt, slik eller i fyldte chokolader. Tilføj gerne lidt naturlig lilla farve, for at få en dybere og mere intens farve.

  1. Marcipan, flormelis og amarena sirup(gerne med lidt kirsebær stykker) blandes sammen i en skål. Det hele æltes så sammen med en grydeske eller med hænder iført plastik handsker, ælt så godt du kan.
    !!Man må ikke bruge de bare hænder!!
  2. Marcipanen puttes så på et bord med lidt flormelis eller et bolcheunderlag, og æltes videre med en kagerulle indtil marcipanen bliver ensformet. Tilføj gerne mere flormelis, hvis marcipanen er meget klistret.

  3. Skal marcipanen bruges til konfekt eller i fyldte chokolader, så må den gerne mættes med flormelis.

  4. Skal marcipanen bruges som marcipanovertræk til kager, er det vigtigt den ikke bliver for tør. Brug her f.eks. nogle stykker plastik at ligge imellem hænder/kagerulle, bordet og marcipanen. Marcipanen ryger let af plastikken, og beholder sin pæne klare overflade. Når marcipanen er overtrukket kagen, kan man med lidt blød pres og en smule vand, forme den uden problemer.

Bliver marcipanen for tør: Tilsæt lidt glukosesirup i marcipanen.

Bliver marcipanen for klistret: Put den først i køleskabet i en 30-60 min. Klistrer den stadig, så ælt mere flormelis ind i marcipanen