Dalgona gelato

Dalgona gelato - Dalgona kaffe is opskrift

Sødmælk
330 ml
Sukker
50 g
Basis mix
55 g
Fløde 38%
60 ml
Smag
2 tsker vaniglia eller 1g(halv pose) vanillina
Rørsukker
3 spiseskeer
Instant kaffe
2 Spiseskeer
Kogende vand
2 spiseskeer

Dalgona kaffe blev hypet på nettet fordi det ser lækkert ud og giver et 'instagram venligt' resultat uden meget arbejde.
Dalgona is er ikke blevet hypet, men smager overraskende godt. Selv folk der ikke drikker kaffe normalt, kan sætte pris på denne is opskrift.

Gelatoen smager overraskende godt, os selvom kvaliteten af instant kaffen ikke er den højeste.
Har du lidt instant kaffe stående? Så prøv denne opskrift og lav endeligt en dalgona kaffe ved siden af, som du kan nyde imens isen bliver færdig

  1. Bland ismixet: Sødmælk, fløde, sukker, gelato base og vaniglia/vanillina. Opvarm i en gryde under omrøring til 90 grader.
  2. Tag is mixet af varmen og rør rundt i det til det stopper med at dampe. Put herefter i koldt vandbad eller stil det ved et åbent vindue, og lad det køle helt af.
  3. 2 spsk instant kaffe, 3 spsk rørsukker og 2 spsk kogende vand puttes i en skål.
  4. Pisk indtil blandingen bliver lys og skummet. Kan skålen vendes på hovedet uden noget falder ud, så er den færdig. Undgå mørke pletter.
  5. Når is mixet er kølet helt af, hældes gelatoen i ismaskinen og får lov til at kører ca. 30-35 min. Isen skulle være begyndt at få lidt struktur her, så kaffeskummet kan hældes i lidt efter lidt imens maskinen køre. Lad ismaskinen kører færdig.

Der kan sagtens ryge 2 teskeer kaffeskum i et glas mælk undervejs, og stadig være nok til 500 ml dalgona is mix.

Isen smager bedst efter nogle timer i fryseren, men kan sagtens nydes med det samme.

Buon Appetito!