Gianduja

300g Gianduja.

83,00 kr.
Inkl. moms
Antal
in stock

Gianduja

Gianduja er en blanding af høj kvalitets hasselnødder, typisk fra Piemonte, der er ristet og kværnet til en fin pasta. Herefter smelter man chokolade med sukker indtil det er glat, og endeligt blander man det hele til en tyk og lækker Gianduja pasta.
Gianduja indeholder traditionen tro minimum 30% hasselnødder.

Hvor stammer "Gianduja fra? Før Gianduja blev forbundet med chokolade, var det en figur i det italienske komedie theater. En ærlig bonde fra Piemonte med tricorn hat.
Så i 1861, efter rationeringen af kakao under napoleon krigene, søgte de italienske chokoladefabrikanter efter alternativer til kakao bønnerne. Legenden fortæller at Pier Paul Caffarel, grundlægger af Caffarel chocolates, i denne tid begyndte at prøve opskrifter med højere indhold af lokale ingredienser. Heriblandt piemonte hasselnødder. Resultatet navngav han "Gianduja" efter den velkendte theater figur, og derved var den ikoniske blanding af hasselnødder og chokolade født.

Konsistensen gør gianduja perfekt at bruge i det søde køkken, da den let blandes i ganache, bruges som fyld i macarons eller kager, som smag i gelato eller i smørcreme.

Ingrediens liste:
Hasselnødder, sukker, Fedtreduceret kakaopulver, solsikkeolie, skummetmælkspulver, soya lecithin, aroma.
Kan indeholde spor af andre nødder!

Ernæringsfakta:
Kulhydrater:        28,4 g/100g
-Heraf sukker:       25 g/100g
Protein:               11 g/100g
Fedt:                    36,7 g/100g
Salt:                  < 0,01 g/100g

Holdbarhed:
Uåbnet:
Se etiketten, opbevares et køligt og tørt sted.
Åbnet:
6 måneder, opbevares i køleskab.

Dosering:
90 g/kg

Fri for palmeolie og gluten.